Mercedes-Benz Slovenija
Mercedes-Benz Emil Frey Avtocenter
Pravno obvestilo
MERCEDES-BENZ

SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNEGA MESTA ČLANOV PRODAJNO – SERVISNE MREŽE

To spletno mesto je namenjeno osebni uporabi obiskovalcev. Za dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo veljajo pričujoči splošni pogoji, ki so podrobno opredeljeni v nadaljevanju, ter relevantna zakonodaja. Z vstopom na spletno mesto emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji uporabe seznanjeni, da z njimi soglašajo ter da jih njihove določbe zavezujejo. Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval, da:

Lastnik spletnega mesta ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja, dopolnjuje in posodablja funkcionalnost in vsebine na spletnem mestu.

Podjetje, ki je lastnik spletnega mesta, si pridržuje pravico do spreminjanja in posodabljanja teh splošnih pogojev in vseh elementov, izdelkov ali storitev, predstavljenih na spletnem mestu. Vse te spremembe so zavezujoče za uporabnike interneta, ki se morajo ob vsakemu obisku spletnega mesta, seznaniti s temi splošnimi pogoji.

Kazalo rubrik:

 1. Pravica do intelektualne lastnine
 2. Informacije v zvezi z izdelki in storitvami
 3. Varovanje osebnih podatkov
 4. Nadbesedilne povezave
 5. Reševanje sporov
 6. Nezakonita ali prepovedana uporaba
 7. Omejitev odgovornosti
 8. Posodabljanje
 9. Piškotki (cookies)
 10. Objava
 1. Pravica do intelektualne lastnine

Številni elementi na spletnem mestu avtoplus.mercedes-benz.si so:

 1. a) zaščiteni z zakonodajo o avtorskih pravicah: to se lahko nanaša na fotografije, članke, skice, animirane sekvence, modele vozil …;
 2. b) zaščiteni z zakonodajo o blagovnih znamkah: tu gre za zaščiteno blagovno znamko Mercedes-Benz ter blagovne znamke modelov vozil, ki se pojavljajo na spletnem mestu (Copyright 2022 Mercedes-Benz AG). Vse pravice pridržane.

Uporabniki lahko uporabljajo spletno mesto emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletnega mesta, razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe.

 1. Informacije v zvezi z izdelki in storitvami

Po zaključku redakcije nekaterih strani je lahko prišlo do sprememb pri izdelkih in storitvah. Proizvajalec si v dobavnem roku pridržuje pravico do sprememb konstrukcije in oblike, odstopanj barvnih odtenkov ter spremenjenega obsega dobave ali storitev, če so te spremembe ali odstopanja ob upoštevanju interesov proizvajalca Mercedes-Benz AG sprejemljive za stranko. Na slikah je lahko prikazana tudi dodatna oprema ali deli opreme, ki ne sodijo v serijski obseg dobave ali storitev. Barvna odstopanja so tehnično pogojena. Pri opisu opreme posameznega modela je zapisana serijska in dodatna oprema. V kolikor ni izrecno zapisano, da gre za serijsko opremo, gre običajno za dodatno opremo. Določene strani lahko vsebujejo tudi tipe in storitve, ki v posameznih državah niso na voljo. Pridržujemo si pravico do sprememb konstrukcije, opreme in obsega opreme ter do barvnih odstopanj.

Informacije, objavljene na tem spletnem mestu, so zgolj informativne narave in se ne smejo uporabljati ali obravnavati kot nadomestek za informacije, ki jih lahko prejmete na prodajnih/servisnih mestih pooblaščenih prodajalcev in serviserjev Mercedes-Benz in niso pravno zavezujoče in ne predstavljajo ponudbe za prodajo, ampak povabilo k ponudbi obiskovalcev te spletne strani kot potencialne stranke. Preden se lotite kakršnih koli aktivnosti na podlagi podatkov te spletne strani, je potrebno preveriti točnost objavljenih podatkov v maloprodajnih ali servisnih centrih Mercedes-Benz.

Cene, prikazane na tej spletni strani, ustrezajo slovenskemu prodajnemu trgu znamke Mercedes-Benz v času njegove priprave in predstavljajo neobvezujočo informacijo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli kasnejših sprememb in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za napake. Vse navedene cene so neobvezujoče priporočene cene z vključenim davkom, aktualne v času objave in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Obiskovalcem te spletne strani naročamo, da se za končni izračun cene vozila ali storitev obrnejo neposredno na pooblaščena prodajna/servisna mesta Mercedes-Benz.

Člani pooblaščene mreže znamke Mercedes-Benz so vam na razpolago za vsa vaša vprašanja o izdelkih in storitvah, predstavljenih na tem spletnem mestu.

Opominjamo vas, da so člani servisno prodajne mreže Mercedes-Benz neodvisni trgovci, ki lahko svobodno določajo svoje cene in se po lastni odločitvi udeležujejo akcij, ki jih ponuja generalni zastopnik Mercedes-Benz za Slovenijo.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Za vse osebne podatke, ki jih uporabnik vnese na spletni strani, velja politika o zasebnosti v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Več o  varstvu vaših osebnih podatkov si preberite v politiki zasebnosti.

 1. Nadbesedilne povezave

Pred postavitvijo nadbesedilne povezave na spletno mesto emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si je treba pridobiti pisno predhodno soglasje družbe Star Import, d.o.o. ali člana pooblaščene mreže znamke Mercedes-Benz, ki pa v nobenem primeru ne odgovarjata za vsebino ter izdelke ali storitve, ki jih nudijo spletna mesta, ki vsebujejo nadbesedilno ali kakršnokoli drugačno povezavo do spletnega mesta emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si.

 1. Reševanje sporov

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporablja slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.
Informacije o spletnem reševanju sporov: Komisija EU je vzpostavila internetno platformo za spletno reševanje sporov (t. i. »platformo SRS«). Platforma SRS služi kot posvetovalnica za izvensodno poravnavo sporov glede pogodbenih obveznosti, nastalih iz spletnih kupnih pogodb. Platforma SRS je dosegljiva na povezavi: http://ec.europa.eu/consumers/odr

To pravno obvestilo lahko Star Import, d.o.o. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

 1. Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabnik ne sme poizkušati pridobiti si nepooblaščen dostop do katere koli storitve spletnega mesta emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o katerem koli drugem uporabniku.

 1. Omejitev odgovornosti

Spletno mesto emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si uporabljate izključno in v celoti na lastno odgovornost. Star Import, d.o.o. in člani pooblaščene mreže znamke Mercedes-Benz ne odgovarjajo za neposredno ali posredno škodo, kot je materialna škoda, izguba podatkov ali programske opreme in finančna škoda, ki bi nastale zaradi uporabe tega spletnega mesta ali z njim povezanih spletnih mest.

Informacije in navedbe na teh straneh ne predstavljajo nobenega zagotovila ali jamstva, pa naj bo to izrecno ali implicitno. Še zlasti ne pomenijo implicitne privolitve ali jamstva v zvezi s kakovostjo, tržnostjo, primernostjo za določene namene ali v zvezi z nekršitvijo zakonov in patentov.

Na naših spletnih straneh lahko najdete tudi povezave do drugih strani na spletu. Radi bi vas opozorili na to, da nimamo nobenega vpliva na obliko in vsebino strani, katerih povezave obstajajo na naših straneh. Zato tudi ne moremo jamčiti za aktualnost, pravilnost, popolnost ali kakovost informacij, ki so tam na voljo. Zato se s tem oddaljujemo od vseh vsebin na teh straneh. Ta izjava velja za vse povezave na naših spletnih straneh, s katerimi se lahko povežete na zunanje spletne strani in njihove vsebine.

 1. Posodabljanje

Star Import, d.o.o. ter člani pooblaščene mreže znamke Mercedes-Benz si pridržujejo pravico do spreminjanja in posodobitve splošnih pogojev in/ali vseh elementov, izdelkov in storitev, predstavljenih na tem spletnem mestu, brez predhodnega opozorila.

Zaradi vseh teh sprememb morajo uporabniki prebrati te splošne pogoje ob vsaki prijavi v sistem.

 1. Piškotki

To spletno mesto ima sistem piškotkov. Zato uporabnika obveščamo, da se med obiskom na tem spletnem mestu na njegov računalnik lahko samodejno shranijo piškotki.

V vaš osebni računalnik ali drugo napravo pošljemo enega ali več piškotkov (majhne datoteke, ki vsebujejo niz črk), da lahko na edinstven način prepoznamo vaš internetni brskalnik.

Piškotki beležijo vaš način uporabe spletnega mesta: trajanje prisotnosti na spletnem mestu, odhod s spletnega mesta, obiskane strani. Po zaslugi teh podatkov lahko ugotovimo, kateri elementi so najpomembnejši in tako izboljšujemo spletno mesto. Te piškotke torej uporabljamo z namenom izboljšanja kakovosti naših storitev.

Ti piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo poimenskih informacij.

Uporabnik lahko onemogoči pošiljanje piškotkov, tako da spremeni izbirne nastavitve spletnega brskalnika. Več o piškotkih.

 1. Objava

Splošni pogoji spletnega mesta emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si so objavljeni na spletnem mestu emilfreyavtocenter.mercedes-benz.si.